Zdravlje mačke

Zdrava prehrana je pola zdravlja ( mačke )!

Verovatno ste već mnogo puta do sada čuli onu često spominjanju rečenicu „ono si što jedeš“. E pa, isto vam je i sa mačkom. Zdravlje mačke u mnogome zavisi od onoga što stavljate u njenu posudu za hranu.

Okretanje zdravoj prehrani, koja je u poslednjoj deceniji postala pravi imperativ kada je u pitanju zdravlje čoveka, uzima maha i kada je u pitanju ishrana kućnih ljubimaca, u našem konkretnom slučaju, zdravlju mačaka.

Pronađi odgovarajuću hranu za svoju mačku na Shoppsteru

Stvar je jednostavna, i mačke zaslužuju zdravu ishranu, pri čemu se misli na hranu koja je ugodna oku, te koja ne pripada grupi visoko-prerađenih namirnica punih konzervansa.
Pri kupovini hrane za svoju mačku birajte prepoznatljive namirnice, bogate ugljenim hidratima i visokokvalitetnim proteinima koje će odgovarati potrebama i načinu života vaše mačke.

Pa kako da ovu potrebu za zdravom prehranom svog kućnog ljubimca uskladite sa vašim budžetom?

Jednostavno je. Konzervama mačje hrane dodajte sastojke namenjene ljudskoj ishrani, recimo, komadiće ćuretine, piletine, ili, recimo, sardine. Kada je cena u pitanju, neće se mnogo toga promeniti.

Meso je obavezan sastojak zdrave mačje ishrane!

Mačke su mesožderi. Jednostavno rečeno, mačkama najviše odgovara ishrana bogata mesom.

Višak povrća u ishrani može promeniti pH vrednost mačje mokraće.

Namirnice koje će zaista zadovoljiti ukuks vaše mačke su organsko riblje ulje, seckane srdele (u ulju), inćuni, morske školjke, pileća jetrica ili mlevena ćuretina a sve to možete nabaviti u svakom supermarketu. Ono „malo“ i ovaj put će značiti mnogo ako gledate na duže staze. Jedna sardinica po obroku učiniće čuda kada je u pitanju ishrana vaše mačke.

Ostale ideje uključuju dodavanje kašičice organske hrane za bebe u činiju vaše mačke.

Čak i hrana za bebe, poput kombinacija ćuretine ili piletine sa povrćem, biće sasvim solidan dodatak ishrani vaše mačke.

Povremeno joj priuštite i jaje. Jaja su fenomenalna namirnica jer sadrže A, D i K vitamin, u čemu konzervirana mačja hrana redovno oskudeva. To može biti tvrdo kuvano jaje, ili jednostavno razmućeno i pomešano sa njenom hranom.

Još jedna ideja je da kod lokalnog mesara uzmete kosti i skuhate ih lagano u vodi bez dodavanja soli ili bilo kakvih drugih začina. Potom mačje granule prelijte ovom ohlađenom tekućinom. I to će biti izvrstan izvor hidratacije za vašu mačku.

Na kraju, pri kupovini konzervirane mačje hrane, pročitajte sastav konzerve. Sve što se nalazi ispod soli, treba da bude u omjeru manjem od 0,5 %. Među prvih pet sastojaka konzerve treba da se nalaze namirnice koje i sami možete prepoznati poput govedine, piletine, lososa. Ne kupujte konzerve koje među prvih pet sastojaka imaju kukuruz ili nekakve namirnice biljnog porekla.

I bi bilo skoro pa sve! I ne zaboravite, hranu servirajte s ljubavlju!

Pronađi odgovarajuću hranu za svoju mačku na Shoppsteru

back to top